AGENDA

 

29 en 30 augustus / 3, 4 en 5 september 2014

"Keapmanskeunsten"

Openluchttheater Burgum-De pleats

 

 

 

 

 

 

 

 

AGENDA

 

AIDAConcordia

Opera SPANGA Nieuwsbrief mei 2018 | DOWNLOAD

 

Aida, Giuseppe Verdi’s meesterwerk waarin de oorlog in conflict komt met de liefde. God wordt in deze opera voor de strijdwagen gezet. De onzichtbare voert de troepen aan. Uit zijn naam wordt er gemoord en geplunderd.

Opera Spanga brengt Verdi’s Aida in een tijd die vraagt om bewustwording. De grote wereldconflicten, waarbij de oorlogen in Syrië, Jemen, Nigeria en andere brandhaarden de meest voor de hand liggende voorbeelden zijn, worden door de productie van Corina van Eijk bijna fysiek dichtbij gebracht. Aida gaat over oorlog, over haat, over liefde en over vergiffenis. Verdi schreef deze opera met een duidelijke roep om vrede. Niet voor niets is Vrede ('Pace') het laatste woord van de opera. Deze serie voorstellingen en de randprogrammering ‘De Rottige Meente als podium’ laten zien hoe nutteloos, hoe desastreus haat, wraak en dus oorlog zijn.

 

Het zou mooi zijn dat de toeschouwers ervan doordrongen raken dat oorlog een instrument is dat uit de tijd is geraakt. Dat is een gedachte waardoor elk afzonderlijk mens in zijn eigen leven stelling kan nemen. Om met Brecht te spreken: "Stell dir vor, es ist Krieg, und keiner geht hin ..."; we zijn allemaal verantwoordelijk voor de oorlog, en het in stand houden ervan.

 

Enkele scènefoto's van Aida

foto's: Dinand van der Wal     

 

AGENDA

 

Test item 3

 

AGENDA

 

Test item 4

 

 

meer >

 

 

| AIDA - OPERA SPANGA |

24 juli t/m 13 aug. 2018
Spanga, Weststellingwerf, Friesland

11, 13 & 15 september 2018
PJAZZA TEATRU RJAL, VALLETTA MALTA


  | Enkele scènefoto's van Aida
  | Bekijk de nieuwe trailer van Aida
  | Nieuwsbrief mei 2018