Mooie recensies in landelijke pers

Donderdag 25 juli werd de première gespeeld van de jaarlijkse Spanga-productie. Dit jaar de twee korte opera's: Pagliacci (Leoncavallo) en Il Tabarro (Puccini). Door de tropische omstandigheden was het een grote uitdaging te spelen, maar succesvol.

 

» Lees hier de recensies

» Nieuwsbrief juli 2019

 

Word vriend

 

Opera Spanga's Aída gekozen als beste klassieke productie 2018

Zowel NRC, de Volkskrant en Theaterkrant kenden de voorstelling vier sterren toe; de Leeuwarder Courant gaf maar liefst vijf sterren: "Van Eijk houdt het toneelbeeld rustig en overzichtelijk. Ze doseert haar doorgaans in het oog springende bedenksels. Het is allemaal voortreffelijk in balans."
 

LEES MEER »

Koorbegeleiding

De samenwerking met koren, operette- en theatergezelschappen is voor het orkest belangrijk. Filharmonie Noord is een begeleidingsorkest dat de ambitie heeft om met passie in het spel begeleidingen te leveren van artistiek hoog niveau, om de zangers zo goed mogelijk te ondersteunen bij de concerten. Het orkest verzorgt begeleidingen in alle wenselijke samenstellingen van klein ensemble of (strijk)orkest tot volledig symfonieorkest.

 

Repertoirelijst

De expertise van de orkestleden strekt zich uit van lichte muziek tot klassieke in de breedste zin van het woord. Het orkest speelt tal van werken uit een breed spectrum van genres, van barok tot hedendaagse composities. Op onze repertoirelijst staat een scala aan symfonische werken, van Barok tot en met hedendaagse muziek.

 

LEES VERDER »

Programmavoorstellen

Onze musici hebben een aantal programma-voorstellen samengesteld, waarbij ook minder bekende suggesties staan tussen klassieke meesterwerken. De programma's bevatten een keur aan muziekstijlen, een blik in de muzikale interesses van het orkest.

 

LEES VERDER »

 

Filharmonie Noord als artistieke partner in uw project

Het orkest biedt graag haar expertise aan ter ondersteuning van uw productie. Wij kunnen adviseren bij b.v. de muziekkeuze, of het vinden van goede solisten, de bezetting en grootte van het orkest. Desgewenst bieden we ook ondersteuning aan bij repetities, of leveren we een kundige dirigent.

LEES VERDER »

Informatie/Contact

Voor inlichtingen en offertes kunt u, geheel vrijblijvend, contact opnemen met de bestuursleden, of vraag informatie aan via ons contactformulier.

 

LEES VERDER »